Z przyjemnością informuję studentów I i II roku, że ruszyła rekrutacja kandydatów na wyjazdy w ramach programu Erasmus+ KA131 na rok akademicki 2025/2026.
Uczelnie partnerskie naszej sekcji francuskiej:
Université de Liège (Belgia) – B LIEGE01
Université Sorbonne Paris Nord (Francja) – F PARIS013
Stefan cel Mare University of Suceava (Rumunia) – RO SUCEAVA01
Universidad de Salamanca (Hiszpania) – E SALAMAN02
Univerza v Ljubljani (Słowenia) – SI LJUBLJA01
Składanie dokumentów: do 14.03.2025 (piątek), DO GODZINY 12.00, pok. nr 87 (Budynek Wydziału Neofilologii przy pl. NZS 1).
Studenci obecnego I roku mogą zgłaszać kandydatury na semestr zimowy lub letni (do wyboru) roku akademickiego 2025/2026, natomiast obecnego II roku – tylko na semestr zimowy.
Znajomość języka francuskiego należy mieć na poziomie odpowiadającym B1.
Spotkanie informacyjne dla WSZYSTKICH ZAINTERESOWANYCH: poniedziałek, 3 marca 2025 r. o godzinie 16.45, sala nr. 7.
Wstępny termin rozmowy rekrutacyjnej: wtorek, 18 marca, godz. 11.30, numer sali zostanie podany bliżej tej daty. Obecność kandydatów jest obowiązkowa.
Zasady kwalifikacji na wyjazdy dostępne są pod linkiem: Erasmus - zasady kwalifikacji
Pliki z formularzem zgłoszeniowym i z zasadami kwalifikacji załączone zostały również pod tym ogłoszeniem.
Wraz z formularzem zgłoszeniowym należy złożyć dotychczasowy wyciąg ocen z przebiegu studiów.
Formularz należy wypełnić drukowanymi literami w edytorze tekstowym.
Na wszelkie Państwa pytania bardzo chętnie odpowiem na spotkaniu.
Serdecznie zapraszam, venez nombreux !
dr Jan Kaznowski
Koordynator programu Erasmus+ dla sekcji francuskiej
j.kaznowski@uwb.edu.pl
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.