Z ogromną radością informujemy, że dr Sara Moroz opublikowała swój najnowszy artykuł w wydawnictwie Vandenhoeck & Ruprecht Verlage/Brill (II poziom). Tekst ukazał się w monografii "La culture culinaire et les mots" pod redakcją Przemysława Dębowiaka i Wacława Rapaka i jest zatytułowany "Gall. Quart. 146 – recueil de recettes de cuisine et de l’office: livre de cuisine inédit de la collection berlinoise". Rozdział ten poświęcony jest nieedytowanej dotąd książce kucharskiej z przełomu XVIII i XIX wieku o sygnaturze Gall. Quart. 146, przechowywanej obecnie w kolekcji berlińskiej w Bibliotece Jagiellońskiej w Krakowie.
W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.