Zaproszenie na wykład z cyklu "Prelekcje Mistrzów", który wygłosi wygłosi prof. Krzysztof Zanussi.

11.03.2024
Data: 20.03.2024
Miejsce wydarzenia: Aula Wydziału Filologicznego
Godzina: 11:30 - 13:00
Przejdź do kalendarza Zapisz w kalendarzu Zapisz w kalendarzu Google pokaż na mapie

Szanowni Państwo,

Pracownia Literatury Francuskiej i Frankofońskiej ma zaszczyt zaprosić Państwa serdecznie na obchody Międzynarodowego Dnia Frankofonii w dniu 20 marca 2024 roku.

Wydarzenia centralne to:

Prelekcja Mistrzowska Pana Profesora Krzysztofa ZANUSSIEGO,

która odbędzie się 20 marca 2024 (środa), w godzinach 11.30-13.00, w Auli Wydziału Filologicznego, przy Placu NZS 1

tytuł wykładu: Idea kina autorskiego i doświadczenia Nowej Fali
oraz
Spotkanie Masterclass: Wokół twórczości Krzysztofa Zanussiego,
które odbędzie się 20 marca 2024 (środa), w godzinach 17.00-18.30, w Małej Auli Wydziału Nauk o Edukacji UwB, budynek C.

Podczas tego spotkania Pan reżyser omówi wybrane aspekty estetyczno-filozoficzne kilku swoich filmów i poprowadzi dyskusję.

Pozostałe imprezy MDF odbędą się w dniu 21 marca 2024, w Książnicy Podlaskiej w Białymstoku im. Ł. Górnickiego, przy ul. M. Curie-Skłodowskiej 14a i są to:

Nie taki klasyk straszny!” – spotkania literackie dla młodzieży szkół ponadpodstawowych
oraz
Godzina z baśnią francuskojęzyczną – inauguracja wiosennego cyklu spotkań z baśnią wietnamską, adresowanego do najmłodszych miłośników literatury

 

SERDECZNIE ZAPRASZAMY!
dr hab. Agnieszka Włoczewska, dr Edyta Sacharewicz, dr Jan Kaznowski

Galeria zdjęć
©2024 Wszystkie prawa zastrzeżone.

W ramach naszego serwisu www stosujemy pliki cookies zapisywane na urządzeniu użytkownika w celu dostosowania zachowania serwisu do indywidualnych preferencji użytkownika oraz w celach statystycznych. Użytkownik ma możliwość samodzielnej zmiany ustawień dotyczących cookies w swojej przeglądarce internetowej. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności Uniwersytetu w Białymstoku. Korzystając ze strony wyrażają Państwo zgodę na używanie plików cookies, zgodnie z ustawieniami przeglądarki.